הקשר הכשר

 

     קבוצת מסעדות הבשרים העולמית "Meat and Wine", הקימה בהרצליה פיתוח מסעדה כשרה ראשונה אצלה ברשת, המונה מסעדות באוסטרליה, דרום אפריקה, דובאי, בבחריין וביירות. "למדנו שזה יתרון יחסי חשוב עבורנו בארץ. הגענו לכזו איכות, שלא מרגישים בהבדל בין הבשר הכשר שלנו ללא כשר", אומר לורנס ת'ורפ, מבעלי המסעדה. גם רשת ספגטים המקומית, הודיעה כעת כי השקיעה שני מיליון שקל בהקמת סניף כשר במתחם הבורסה. "סקרים שערכנו לפני שלוש שנים הצביעו בבירור על ביקוש רב למסעדה כזו. כבר אז החלטנו להגדיל את נתח השוק שלנו וכעת הגענו לממש אותה", אומר דרור נחושתן מנכ"ל הרשת. אפילו ענקית הרהיטים איקאה, הכריזה על פתיחת חנות אוכל שבדי כשר אצלה בישראל. "אנחנו עתה בתחילת התהליך, אבל זה הולך ומתחזק ואני צופה תוך שנה גם בתי קפה כשרים בעיר", אומרת המומחית והיועצת לענף המסעדות אורלי סגל.

 

 

Meat and Wine

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לפני עשרים שנה נאלצו אוכלי האוכל הכשר לבחור בין מסעדות מזרחיות (בכרם התימנים), יהודיות אשכנזיות ישישות (נוסח קיטון ובתיה) או רשתות חלביות (תנובה וקפולסקי). שם היטיבו ליבם (לפני ברכת המזון, כמובן), במבחר דל שנע בין סלט טונה לסלט יווני נעדרי יצירתיות. אחר כך נפתחו בארץ מטבחי עמי העולם ובכל עיר הוקמה שגרירות כשרה שחיקתה מסעדה סינית יקרה. הסועד הישראלי הפך אנין עם השנים, אך המסעדנים התמקדו בנהנתן החילוני והזניחו לחלוטין את האנין הדתי. מצבו של אוכל הכשרות התל אביבי היה חמור שבעתיים מזה של רעהו הירושלמי, שבעירו רוב המסעדות היו כשרות, אם כי סרות טעם, להוציא שתי מסעדות בבתי מלון. ענף המסעדות חוזה עתה מהפך. מצב זה משתנה עתה מהקצה לקצה והסועד הדתי הפך להיות יעד שיווקי מועדף אצל המסעדנים. מסעדות כשרות חדשות, מושקעות ומעוצבות בעדכניות, ביניהן מסעדות גורמה, נפתחות באזורים הבילוי החמים של העיר.

 

 

     בנוסף למסעדות החדשות שנפתחות כחלק מהגל הכשר החדש, עובר הענף עצמו שינוי ומסעדות נחשבות רבות בתל אביב מיישרות קו עם הטרנד החדש והופכות לכשרות. "התחרות בין המסעדות עזה. הוגענו את מוחנו איך אנחנו יכולים לחדש במשהו ועלה הרעיון להקים לקהל הדתי מסעדה שחסרה לו", מגלה אמיר שטכמן בעליה של מסעדת הבשרים הותיקה ל'אנטרקוט בגלגולה החדש והכשר "זו נישה לא מנוצלת. בסופו של דבר פשוט הגדלנו את נתח השוק שלנו. כיום 40% מהקהל שלנו דתי ו- 60% חילוני. יש גם חילונים שמעדיפים כשרות מסיבות בריאותיות, לא ממש מוסברות, כי זה בשר יותר נקי ואיכותי ובחסה אין תולעים". מסעדת 2C במצפה של מגדלי עזריאלי הפכה לכשרה בכורח נסיבות אחרות: "יש לנו אולם אירועים כשר צמוד למסעדה והרבנות הכריחה אותנו להיות כשרים גם כאן", מספר בעל המסעדה נמרוד בדוס "התנגדתי וכמעט מכרתי את העסק. היו לי המון חששות: מה ילבשו כאן, לבוש צנוע וסגור, איך הקהל הדתי יראה, האם המקום יפסיק להיות מגניב, האם נשכח מפירות ים ואיזה טעם יהיה לקינוחים? בדיעבד, השינוי מדהים והכפלנו את המחזור, למרות שאני לא עובד שישי שבת וחגים. אני עובד פחות ומרוויח יותר. חד משמעית זה היה הצעד הטוב ביותר שעשיתי כאן מבחינה עסקית. אני מרוויח את כל הקהלים. הדתיים בעלי תרבות אוכל ושתייה ומוציאים יותר כסף לאדם מאשר החילונים. הם גם נאמנים יותר למסעדה שנהנו בה".

 

 

 

לה רלה ג'פה

     אם הכל כל כך טוב, אז מה רע? מסתבר שהקהל התל אביבי עדיין לא לגמרי מוכן למהפכה הקולינארית המתרגשת עליו. "הקהל התל אביבי לא מתקרב למסעדות כשרות", אומר שכטמן ממסעדת ל'אנטרקוט "הוא שטוף מוח שקהל דתי רע, ימני ו'לא משלנו'. דתי זה לא סקסי והוא עלול להרוס צביון של מסעדה. אנשים מאד ידועים סעדו אצלי ומאד נהנו, בסוף הארוחה גילו שהמקום כשר ואז אמרו לי 'לא תראה אותי כאן יותר. בגדת בנו' (שכמן נוקב שלא לציטוט בשמות אנשי עסקים וממון מהבכירים במשק). רק מיכאל שטראוס אמר לי: 'אתה גאון, אתה רואה את הנולד, זה צעד נכון וחכם'". המסעדות הכשרות משחקות על גבול דק, מנסות למשוך את הקהל הדתי אך מבלי שהקהל החילוני ישים לב. "לא הכנסתי לפרסומות שלנו בהתחלה את המילה 'כשר' כדי לא להרתיע את הקהל התל אביבי", מוסיף שכטמן "הייתי ב'Meat and Wine' בהרצליה וראיתי שגם הם בכרטיס הביקור שלהם מחקו בעט את המילה כשר". "חילונים לא יבואו למסעדות כשרות, אלא רק עם קרובים דתיים. רבקה רוזנבלט מחזיקה במסעדת צימעס ולה גוסטה, שתיהן כשרות. "חילונים לא יכניסו כף רגל למסעדות כשרות, אלא אם קרוביהם דתיים. יש שנאה בסיסית של חילונים לדתיים בארץ, הם כופים עליהם כל מיני דברים וזה המרד שלהם נגד הדת".

 

     משפחת בן סימון היא משפחה דתית, שפוקדת מסעדות כבלוי מועדף "אנו מעדיפים מקומות כשרים ומעוצבים ומרגישים כסוג ב'. בלונדון אפשר למצוא יותר מסעדות כשרות מאשר בתל אביב וזה מאד מאכזב", אומרת אלישבע בן סימון (43) "בתל אביב הבעיה חריפה במיוחד, בירושלים הבעיה לא קיימת. שמענו שיש טרנד מעורר תקווה בנושא, אבל עדיין אנחנו לא מרגישים אותו. כשאנחנו עם חברים חילוניים, הם מעקמים את האף כשאנחנו רוצים כשר ולרוב אנחנו נכנעים והולכים למסעדה רגילה ואוכלים אוכל צמחוני". ענת (26) ויועד (29) מקובר אוכלים במסעדות כשרות בלבד "יש היום יותר מסעדות גורמה כשרות, שנראות כמו שמקובל כיום. חברים חילונים נענים ברצון לבוא איתנו אליהן, לעומת העבר שהם התחמקו. אבל עדיין הם מעדיפים מסעדות לא כשרות ומתפשרים איתנו", הם אומרים.

 

     אחד מהמאפיינים הבולטים בכל מסעדות הכשרות החדשות, הוא ההשקעה ותשומת הלב הרבה בעיצובן. מאחורי העיצוב המופגן עומדת משימה שיווקית קריטית: "אם אתה רוצה שגם קהל חילוני יבוא מסעדה הכשרה שלך, עליך להשקיע בעיצוב שלה", אומר מעצב הפנים גד הלפרין, שפיתח מומחיות לעיצוב מסעדות כשרות לאחר שעיצב רבות מהחדשות (מיט'נ'ויין, מיתוס, ל'אנטרקוט). "הקהל הדתי אף הוא טרנדי לכל עניין ודבר ורוצה להתמזג ולהתעדכן בחידושים ומה שיכול לחבר בין שני פלגי העם זה האהבה לאסתטיקה. לא כל הדתיים תלמידי חדר סגפניים. אתה רואה ביום שבת את הקהל הדתי יוצא מהבית, לבושים מתוקתקים עד הפרט האחרון. המעמד שלהם ניכר אצלם מיד בלבוש שלהם. אשה דתיה מבוססת תוציא מעל עשרת אלפים דולאר על החזות שלה. לכן המעטפת המעוצבת של המסעדה חשובה להם. הם צרכני תרבות מאד הדוניסטיים בגבולות החוקים שלהם. מבחינתם עיצוב שווה תרבות, הקניית ערכים לתרבות הפנאי ולא רק זלילה וסביאה".

  

 

     בנוסף להשקעה בעטיפה עדכנית וסקסית, עושים השפים של המסעדות הכשרות הטרנדיות מאמצים כדי שהכשרות לא תהא ניכרת בטעם האוכל. בשר הבקר מתובל ברטבים מגוונים, כך שהמלחת הבשר בצו ההכשרה אינה ניכרת. המלחת הבשר נעשית בחכמה ובבשר איכותי ולרוב לא מורגש הבדל מהותי בינו לבשר הלא מוכשר. "אני משלב הרבה טעמים בבשר ורטבים מתקתקים", מגלה השף ארתור בילדר מ- 2c. עם זאת נקודת התורפה של המסעדות הכשרות היא הדלות הבלתי נסבלת של הסיום, היינו קינוחי הפרווה. לכן מעדיפות רוב המסעדות הכשרות לא להשתמש בתחליפי חלב ומתמקדים במטעמים שלא צורכים חלב – טורטים, סורבה, קליפות תפוז, חלב קוקוס ופירות טבעיים. בל נשכח שאנו גם בעידן האוכל הבריא והטבעי.

 

     "לא כל מי שפותח מסעדה כשרה יודע לאיזה כאב ראש הוא נכנס", מגלה רבקה רוזנבלט, שפתחה כבר לפני 12 שנה מסעדה כשרה ומעוצבת בשם "צימעס" בהרצליה פיתוח והיא מתחילה למנות את הצרות: "המסעדה לא עובדת בשבתות ובחגים, בקיץ השבת יוצאת מאוחר ואז לא פותחים גם במוצ"ש ובכך בשנה מנוכים שליש מימי העבודה של המקום. יש גם עלויות כספיות ישירות: משלמים אגרה למועצה הדתית פעמיים בשנה. משגיח מגיע כל יום לבדוק את העמידה בכשרות, עם כל מיני גחמות ועלותו 37 ₪ לשעה. בנוסף, מצרכים כשרים תמיד יותר יקרים, כל דבר צריך הכשר בד"ץ, שעולה כסף ואתה הופך עולמות להביא מוצרים איכותיים כדי להתמודד עם הסטיגמה שאוכל כשר לא טעים. יש מצרכים שאי אפשר להשיג בתקופות שונות, כרובית, ברוקולי, אין כבד אווז גלאט כשר, אין יבוא של בשר עם עצם לארץ, רק בשר מגידול מקומי שמצריך שחיטה כשרה מיוחדת. בשר צריך להיות 'כשר חלק', משמע שהשוחט מכניס את ידו בין הראות וצלעות הבקר לבדוק שאין פגם. הפילה עובר ניקור, להוציא את הגידים והשומן. יוצא שבשר כשר וחלק עולה פי שניים מבשר רגיל". רוזנבלט מאמינה שהטרנד הוא רק אשלייה אופטית. "רוב המסעדות הכשרות החדשות הן לרוב שלוחה של מסעדה כשרה שקיימת ממילא: מיתוס שייכת לבעלי שיפודי ציפורה הכשרה, ברונו שייכת ליוחאי פלד בעלי טוקסידו אירועים, ל'אנטרקוט לאלהמברה. גם אני פתחתי את לה גוסטה לצד צימעס הכשרה מאז ומתמיד. לגבי כל שאר החדשים בז'אנר, שמאמינים שהדתיים ימלאו לו את המסעדה הריקה, הם שוגים באשליות. אין ספק שהם ילמדו את הלקח והטרנד ידעך".

 

 

 

 

 

המשימה הקדושה של קדוש

 

 

     "הייתי צריך לבשל לנשיא צרפת מיטראן בביקורו בארץ ושלחתי את המלצר הראשי לבדוק איך הוא אוכל. המלצר חזר בריצה נרעש כולו ואמר שראה אותו מנגב את הרוטב בלחמניה. אמרתי אז שאנו במצב טוב ויכולים גם להכין לו אוכל ישראלי שהוא יאהב", מספר שלום קדוש, השף הראשי של מלון שרתון בירושלים מזה שלושים שנה. קדוש מוכר בענף כמיסיונר של האוכל הכשר והמטיף שלו כבר עשרים שנה. "היום המהפכה סוף סוף מתרחשת, בעיקר מטעמים עסקיים, אבל גם הבישול השתנה וגם בצרפת כבר לא מערבבים חמאה ושמנת עם הבשר. אם אתה מבשל באהבה ומקפיד על איכות, אין משמעות לכך שהאוכל כשר או לא. ז'אק שירק שעד אצלי בסעודה ממלכתית ובתום הארוחה שאל אותי: 'תגיד, זה באמת היה אוכל כשר?'

שאלה כזו היא מחמאה ענקית בשבילי. מלכת הולנד הייתה בטוחה שהעגל שבישלתי לה היה הולנדי. שמחתי לבשר לה שהוא דווקא היה ישראלי. המטבח הישראלי עשה כברת דרך ענקית". 

     קדוש הצליח להעלות את הגסטרונומיה הישראלית הכשרה על מפת העולם לפני עשר שנים, בסעודה שערך במלון שרתון לרגל חגיגות 3000 שנה לירושלים. הוא אצר אז ארוחת 12 מנות של 12 השפים הידועים בעולם: ז'ואל רובישון אחד משני השפים של המאה ושפים נוספים כולם בעלי שלושה כוכבי מישלן כמו מישל לורן, פיליפ לז'נרדה ומארק הברלנד. הם לא הסכימו לבשל בשר ללא חמאה ושמנת ואני שכנעתי אותם לבשל רק מנות כשרות. הם גילו שזה אפשרי, האירוע צולם לסרט וזה נתן גושפנקא לאוכל הכשר בעולם. הם הפכו לשגרירים של ישראל שהפריחו את התדמית שלנו כרוכבי גמלים וחמורים ופתחו את דלתות המטבחים בעולם לשפים צעירים מהארץ".

     "לאחרונה סיירתי בארץ עם מארק הברלנד השף הצרפתי, אחד מעשרים בעלי שלושה כוכבי מישלן כיום, שהוא נושא כבר ארבעים שנה" מספר קדוש "עשיתי לו מסע הכרות עם האוכל האותנטי מבית סבתא ואמא בכפרים וישובים, מאכלי עמים כשרים כולם. היינו במושבי חבל עדולם אצל הכורדים, במושב תירוש אצל משפחה מרוקאית, שם אכלנו איקוראן, אלה פגי תאנה קטנים עם החלב בפנים, משולבים בבשר. האוכל הכי טעים שאכלתי מעודי. הברלנד לא ידע את נפשו מהמגוון העצום של טעמים והריחות במטבחים אלה והחליט להכניס אוכל עדתי כשר למסעדה הצרפתית הנודעת שלו".

 

 

 

 

 

מהו אוכל כשר?

 

חיות ובהמות כשרות למאכל: ככתוב בתורה – מותרת חיה המעלה גירה ומפריסה פרסה. למשל, צאן ובקר. חיות טריפות הן למשל חזיר וכל בשר הציד.

עופות כשרים: גם כאן מפורט בתורה אילו עופות כשרים – למשל, תרנגולים, ברווזים, יונים, שלווים.

דגה כשרה: ככתוב בתורה, דגים בעלי סנפיר וקשקשת. אסורים הדגים חסרי הקשקשים כמו חדקן, דג חרב וכמובן כל מאכלי הים, שנחשבים כשרצים וחל איסור מפורש לאכלם. איסור זה חמור מהאיסור על אכיל חזיר, מאחר והתורה חוזרת על איסור זה חמש פעמים, לעומת פעם אחת שהיא אוסרת אכילת חזיר. למרות זאת הפך משום מה החזיר לסמל המאכל הטרף, גם ביהדות וגם באיסלם. היהדות אף מחמירה ומתנזרת משימוש במוצרים עשויים מעור חזיר, למרות שהאיסור בתורה חל רק על אכילתו.

ההפרדה בין בשר וחלב נגזרת רק מפסוק אחד בתורה: "לא תבשל גדי בחלב אימו", אבל פירושים רבים ניתנו לפסוק. האם האיסור חל רק על חלב אימו של הגדי או חלב בכלל? היהדות רואה סתירה לא מוסרית לטבוח גדי ולבשלו בחלב שהוא אמור היה לגדול ממנו. התורה נוטה להפריד בין הפכים, למשל בין חלב שהוא סמל החיים, לבין בשר שהוא סמל המוות. כך או כך מצווה להשתמש בסטים נפרדים של כלי אוכל ולא אוכלים באותו שולחן מאכלי חלב ליד מאכלי בשר.

שחיטה כשרה: מכשירים את הבשר בהמלחתו, כדי להפטר מדם, שהתורה תופסת אותו כסמל לנפש.

 

 

 

 

 

8 הנבחרות

מסעדות ובתי האוכל הכשרים, החדשים והטרנדיים

 

 

 

 

1. THE MEAT & WINE CO.

      רחוב שנקר 16, הרצליה פיתוח. טלפון 09-9567004 , 09-9567006

 

עיצוב, אווירה והחוויה: הסניף הכשר היחיד בעולם של רשת מסעדות בשרים עולמית, בניצוח השף הישראלי אילן ניב. מסעדה דו קומתית גדולה, עתירת אזורי הסבה המותאמים לכל אירוע, גם למפגש פורמלי מכובד וגם למפגש חברתי עולץ, לזוג שוחר אינטימיות או לקבוצה החוגגת הישג משותף. אדריכל גד הלפרין העניק עיצוב עשיר ויוקרתי, אך נעים, מפנק ואינטימי. הסגנון אירופאי מיושב, בגוון כללי של עץ וריפוד עור חומים כהים. אטרקציות: קיר יינות משובחים מכיל מעל 1,000 בקבוקי יין ממיטב יינות העולם וכן תצוגת 100 הסכינים השייכים לאחמ"ים הסועדים במסעדה באופן קבוע: סכין פלטיניום יקרה שעליה חרוט שם בעליה, המשרתת אך ורק אותו ובסיום הארוחה חוזרת לאולם התצוגה. בין 100 לקוחות הרשת הקבועים והנבחרים,

בעלי סכין פרטית נמנים נלסון מנדלה, ראסל קרואו, שרליז ת'רון, השייח אלמקתום מלך דובאיי, השחיין האולימפי איאן ת'ורפ, ראש הממשלה האוסטרלי ג'ון הווארד.

האוכל:  צלייה ייחודית של בשרים משובחים, לצד תפריט עשיר ומגוון הכולל סלטים, דגים ומנות עוף: פילה בקר, סירלוין, אנריקוט, אנטריקוט עגל. בורוורס, מנה דרום אפריקאית אופיינית של נקניקיות בקר בגריל, על פולנטה, ברוטב צ'אקלקה מסורתי

מיוחדים: ספייריבס עגל חלב או בקר, מנה ענקית של נתחי בשר מובחרים, מבושלים במרינדה סודית וניצלים על הגריל ברוטב הבית המתקתק (99 ₪).

השרות: משתדל וקשוב.

כשר.

המחיר: יקר, אך עם תמורה מלאה לאגרה

עסקיות: ראשונה ועיקרית, 55-75 ש"ח

לסיכום: מקום נעים, מושקע ומפנק. מתפקד כמו מכונה משומנת היטב (כמו בחו"ל), עם שרות חברותי (כמו בארץ). חגיגה לאוהבי בשרים, עם מבחר גדול ואיכותי.

 

www.meatandwine.co.il

 

 

 

 

2. 2C, מצפה מגדלי עזריאלי

    א'-ד' 12-24, ה' 12-01:00, מוצ"ש 21:30 – 01:00. קומה 49 המגדל העגול, מגדלי עזריאלי. 03-6081990

 

עיצוב, אווירה והחוויה: מסעדה הממוקמת במצפה במרומי מגדלי עזריאלי. העיצוב מתמצה בריהוט מפנק, מול נוף מנצח. אווירה אפלולית ואינטימית, מרגיעה ומלטפת, אפשר לאחוז יד ביד ולהביט אל מרחבי העיר האינסופיים כאילו אין מחר.

האוכל: השף ארתור בילדר (לשעבר במסעדת פרידה), משלב אוכל בסיסי בטעמים עשירים. מבחר מנות ראשונות, כמו טרין כבד אווז בקסיס וברנדי וריבת דובדבנים. מנות עיקריות הכוללות פילה מוסר בציפוי פריך של קשיו ופיסטוקים, פילה בקר עם פירה (מצוין, יכול להתחרות בנקל בלא כשר), קדירת כבש בזעפרן וירקות שורש.

מיוחדים: טורנדו רוסיני על פירה מעושן ופטריות שיטאקי. זנב שור בנוסח בורגונדי, מלווה ברביולי במלוי ארטישוק ירושלמי.

טיב השרות: יעיל, מוקפד אך ידידותי.

כשר

המחיר: יקר עם תמורה לאגרה

עסקיות: א'-ה' 12-17, ראשונה, עיקרית 79 ₪ ולקינוח תוספת 20 ₪

לסיכום: מקום אינטימי, מכובד ויוקרתי, עם אוכל מענג. מומלץ כמקום להצעות נישואין וממילא הכי קרוב לעננים שתהיו אחריהם.

www.2-c.co.il

 

 

 

 

3. Meatos

     א'-ה' מ-12 ועד הלקוח האחרון. מצאת השבת ועד הלקוח האחרון.  ויצמן 2, מגדלי אירופה. 03-6932002

 

עיצוב, אווירה והחוויה:  מסעדה מושקעת ונינוחה, בלב אזור עסקי הומה. שילוב של ברסרי ושיפודיה. אדריכל גד הלפרין בחר בעיצוב אירופאי, עם רמזים אוריינטליים ומרוקאים. המקום היחיד בו מנגבים חומוס בפיתה באווירה אירופאית.

האוכל: ראשונות: חומוס. עיקריות: שיפודים, צ'וריסוס, המבורגר, סטייק אנטרקוט, פילה דניס, פסטות.

מיוחדים: שאטו, מדליוני פילה בקר וכבד אווז ברוטב בורדולז.

טיב השרות: חביב ומסור.

כשר

מחיר: סביר (60-120 ₪).

עסקיות: א'-ה' 12-17, ראשונה, עיקרית ושתייה 69 ₪

לסיכום: ללכת עם להרגיש בלי: חלופה איכותית לשיפודיה, המאכלים הבסיסיים, הבטוחים והאהובים, אבל בקלאסה.

 

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=5597

 

 

 

 

4. MeGusta

    א'-ה' 12-24, יום ו' ושבת סגור. הרצליה פיתוח, משכית 27. 09-9572419

 

עיצוב, אווירה והחוויה:

עיצוב המסעדה לא מושלם, לא מגובש ופשטני, אבל מסייע ליצירת אווירה נינוחה ולא מכופתרת. אטרקציות: ארון יין ענק בכניסה.

האוכל: מסעדת בשרים בגריל, מטבח דרום אמריקאי בטעמיו ותבליניו. אנטרקוט, פילה, צלעות טלה. פחיטס מהמטבח המכסיקני, של רצועות עוף במחבת ברזל חמה בגריל, עם בצלים ופלפלים קלויים, עם טורטיות מטבלי ווקמולי סלסה עגבניות.

מיוחדים: לחובבי בקר: אסאדו בתנור, צלעות בקר בחיתוך ארגנטינאי (לרוחב במקום לאורך). לחובבי העוף: מגוסטה פויו, סטייק עוף גדול בלי עצמות,

ברוטב פפריקה חריפה ולימון כבוש.

טיב השרות: סימפטי ויעיל.

כשר גלאט

מחיר: סביר מאד (45 ₪ בצהריים. בערב 75 ₪).

עסקיות: א'-ה' 12-17, ראשונה, עיקרית, תוספת ושתייה 40-76 ₪.

לסיכום: מקום שהוא ישר ולעניין – באת, אכלת מבחר בשרים מובחרים כשרים וטעימים מאד, שילמת מחיר ראוי והלכת.

 

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=5810

 

 

 

 

5. פאשה

    הארבעה 8 תל אביב. טל: 03-5617778

 

עיצוב, אווירה והחוויה: אבי רסקין עיצב עם הגרפיקאי פיליפ בולקייה תפאורה של טורקיה לתיירים, עם תמונות של טורקים עזי מבע על הקירות, במטרה להקנות חוויה אתנית ביתית. המקום בנוי כחדר אוכל גדול ופטפטני, עם בר, מטבח פתוח וטאבון ללחמג'ון ופיתות. המוסיקה התוססת ואף רועשת מדי, נועדה להקנות ברדת היום אווירת חיי לילה למקום.

האוכל: מטבח אורפלי (אורפלה עיר על גבול טורקיה וסוריה). ראשונות (טעימות וממלאות מאד, ראו הוזהרתם): סוג'וק טורקי, פרוסות נקניק צרובות על הגריל שחטפו שפריץ לימון יחד עם סלט ירוק, מנת צד לאלכוהול. חציל בלאדי בגריל, עם עגבניות, שמן זית, טחינה ופטרוזיליה. עיקריות: סטייק פרגית בפיסטוק שמי וקשיו, מגולגל כרולדות קטנות. מדליוני פילה בקר בתיבול עדין מאוד עם טיפת יין אדום. קינוחים, למי שמצליח לדחוס עוד משהו, גלידת וניל עם שבבי חלבה וסילאן.

מיוחדים: בשר בבמיה.

טיב השרות: קשוב, מסור ויעיל.

כשר

המחיר: לא זול כפי שמנסה להראות, אבל לא בשמיים.

עיסקיות: בין 12 ל-17 בכל יום, כולל מבחר סלטים ולחם הבית, מנה ראשונה ועיקרית 42-52 ש"ח

לסיכום: מטבח יהודי אורפלי עשיר במטעמים ובטעמים לחיך הרחב ומיועדים לכולם. תמיד טעים, תמיד נעים.

 

http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=5464&txtSR=0

 

 

 

 

6. L'entrecote

      א'-ה' 12-24, ו' 12-16, שבת 19:30-24. נחלת בנימין פינת אחד העם 28. 03-5163703

 

עיצוב, אווירה והחוויה: בבנין לשימור בו הקים אדריכל אלכסנדר בראוולד בשנת 1926 את 'מלון פלאטין', עיצב גד הלפרין בהפוכה מסעדה בצביון מודרניסטי, מאד אירופאי. אטרקציה עיצובית בצורת קיר ספוגים, שמהם יוצרים ציורים ובונים אותיות ומילים.

האוכל: מבחר מנות ראשונות במחיר 20 ₪, כמו שיפודוני פרגית בחלב קוקוס, חמאת בוטנים ודבש. ראשונות: מדליוני פטה כבד אווז עם ריבת בצל אדום. כבד אווז חם על בריוש וחבושים מתוקים. עיקריות: סטייק אנטרקוט 300 גר' ברוטב חרדל או יין. קינוח מקורי מקליפת תפוז עם ציפורן.

מיוחדים: כבד אווז ברוטב חבושים בסגנון

סבסטיאן (השף והבעלים) וכמובן, האנטרקוט המנצח

טיב השרות: אינטנסיבי ונמרץ מדי, תרגיעו

כשר

מחיר: 60-120 ₪

עסקיות: עסקית א'-ה' 12-18 ושישי עד שעה לפני כניסת השבת 48-69 ₪. כולל מנה ראשונה, עיקרית, אחרונה וכוס יין.

לסיכום: האח הצעיר של מסעדת אלהמברה, מציע בילוי פחות מכופתר ויותר זול. מגוון הראשונות רחב, אנטרקוט מנצח. חוויה קולינרית צעירה או יום-יומית, טעימה ומנעימה.

 

http://www.2eat.co.il/lentrecote/

 

 

 

 

 

7. יוקו אונו

     ז'בוטינסקי 1, בניין מכבי, רמת גן. 03-7524666

 

עיצוב, אווירה והחוויה: המסעדה נחבאת בבניין של הבורסה ליהלומים, מאמצים לא מעטים לאתרה יובילו למקום מרתפי ואפלולי, עם כי מושקע, מרופד ונעים. עיצוב קלאסי שמרני בגווני חום כהה, עם נגיעות יפניות. פינות הסבה פתוחות אך מכונסות, עוטפות התרחשויות משפחתיות ואף חברתיות קולניות באינטימיות.

המקום האידיאלי לסדרת גיבוש זוגית, משפחתית או חברתית.

האוכל: שילוב מטבח יפני וסושי בר כשר, עם טאץ' ים תיכוני. שוס אמיתי ומפתיע של מנות מושקעות, עתירות טעמים וצורות. מגוון גדול של סוגי סושי "קלאסי" (סשימי, נגירי, מאקי ואינסייד אאוט) לצד הפתעות מרעננות כדוגמת סושי "פוג'יאמה" – רול דג במילוי סלמון בטאמפורה, עטוף בציפוי אגוזים או שקדים.

מיוחדים: מומלצת מנת הפתיחה עם מגש מעורב ביצירות מענגות, עשירות טעמים ומפתיעות. הסושי – סוש שאסור לוותר עליו וכדאי לשמור אותו לעיקריות. עיקרית מומלצת נוספת, פילה קוד על פטריית פורטבלו מוגש על אספרגוס טרי ובטטה ברוטב שמנת וקוויאר.

טיב השרות: חביב וחברותי.

כשר

עסקית: נייר אורז במילוי ירקות מוקפצים, פילה בס בציפוי פריך עם אנטיפסטי גריל ולקינוח פרפה חלב קוקוס, 69 ₪.

מחיר: לא זול אך סביר בהחלט לתמורה

לסיכום: מקום חמים ומשפחתי, מומלץ לכינוסים משפחתיים או חברתיים אינטימיים. אוכל מצוין עם מגוון מנות יצירתיות עשירות בטעמים ומפתיעות, המומלצות גם לחילונים שאינם מקפידים על אוכל כשר ורוצים ליהנות מסושי מושקע וטעים בכל קנה מידה.

 

 

 

 

 

8. מזרין פטיסרי

     משכית 2 הרצליה פיתוח. 09-9576545

 

עיצוב, אווירה והחוויה:  עיצוב מינימלי, אנמי משהו של צמד המעצבים הירושלמי טלי ואוהד רצבי. מבחר מאפים ברמת עיצוב והקפדה שובי עין, כמו תכשיטים מאחורי זכוכית מקררי התצוגה. מעט מקום נשאר לפינות ישיבה והתחושה היא בעיקר של חנות מאפים, השולחת אתכם עם התכשיטים הנבחרים באריזה מעוצבת ומתויגת בצורה מוקפדת ויוקרתית.

האוכל: ילד פלא של הפטיסארי אלון גולדמן (29, לשעבר בקרן של חיים כהן ושבע שנים בצרפת) מגדיר את הפטיסרי הכשר שלו "פטיסרי צרפתי עם השפעות מקומיות ים-תיכוניות". טולי, הסו שף (26, למדה בקורדון בלו בפאריס, יוצאת אורנה ואיילה) יוצרת נועזת ורבת השראה, פועלת בחופש פעולה מלא וממציאה מאפים בטעמים שלמים, פשוטים ונקיים. הקולקציה מתחלפת כל כמה חודשים לפי עונות השנה. בקיץ: טארטים רעננים וקלים של שזיף, נקטרינות, פירות יער אדומים, תאנים, פטל ואוכמניות. בחורף: שוקולד, תותים, קרמים. יש סדרות המכילות מקרון שמתקשר לעוגה מסוימת, כמו עוגת יער שחור

ומקרון זהה, או עוגת פרש של לימון ופרלינה ומקרון זהה. יש גם מאפי בוקר וקונפיטורות.

מיוחדים: עוגת אבוני המנצחת שלא תתחלף לעולם – שוקולד, שוקולד, שוקולד (70%), בפנים קרם ברולה וניל, ביסקוויטים, שקדים ושוקולד.עוגת  נינה (מהמילה נואזט, אגוזים בצרפתית), אגוזים, שוקולד חלב וקרמל וכן קפריזות פריזאיות של הסו שף: מוס ומקרון משמן זית, מקרון גויאבות ופיסטוקים.

טיב השרות: מאפיה, קונדיטוריה וחנות יחדיו במקום אחד, יחד עם היוצרת והבעלים, המאפשרים משוב פורה מהלקוחות.

כשר

מחיר: יקר, כמו תכשיטי מאפים

לסיכום: פטיסארי בהגדרתו הצרפתית הקלאסית, המציב רף חדש באיכות, המצאה וסגנון.

 

 

http://www.rest.co.il/mazzarine/index.html

 

 

 

המוסדות

 

 

אלהמברה גלאט כושר

המסעדה הותיקה והקלאסית לאוכלי הגלאט כשר. מסעדת 'רפאל' של החרדים.

שדרות ירושלים 30, יפו. טל. 03-6834453

לילית

מוסד יח"צני משהו שהפך ממטבח ים תיכוני מעולה למסעדה כשרה בשרית. השף עומר בן גל, מסעדת דגים ובשרים ים תיכונית.

א'-ה' 12-23, שישי ושבת רק לאירועים. עסקית א'-ה' 12-18, 47-75 ₪. בית אסיה, דפנה 3 תל אביב. 03-6091331

ברונו

חלוץ מהפך המסעדות הכשרות כטרנד עם יעוץ של שף –על (אייל שני בפתיחה). מסעדה ים תיכונית כשרה, הבישול בשיטת המטבח הפתוח

א'-ה' 17-12, 19-23. מחיר לסועד: 130-180 ₪. עסקית א'-ה' 12-16, כולל קינוח וקפה 100 ₪

מרכז עזריאלי, המגדל העגול, קומה 3, תל אביב. 03-6093030

מול דן

תדמית ארכאית בעיני הצרכן החילוני אבל במיקום מנצח – מול מלון דן. אירופאית, כשרה למהדרין, בשרים ודגים וגריל ענק בו נצלים הבשרים לעיני הסועדים.

א'-ה' 12-24, שבת 20-24. מחיר 60-120 ₪. עסקית א'-ה' 12-18, ראשונה, עיקרית וקינוח 57 ₪

הירקון 98 תל אביב. 03-5278418

צ'יינה לי

סינית כשרה למהדרין, מוסד ותיק שעבר מהירקון למונטיפיורי. עם הצלחה לא מתווכחים.

א'-ה' 12:30-24. 60-120 ₪.

מונטיפיורי 7 תל אביב. 03-5103140

אצל יהודית, גן העיר

כשר למהדרין, בית קפה חלבי, עם קונדיטוריה, בסגנון מזרח אירופאי.

א'-ה' 9-01:00, שישי 9-16, ממוצ"ש עד 01:00. 60-120 ₪. שונה אבל שומר על אופי כל השנים.

גן העיר, אבן גבירול 71. 03-5279214

פסיפיק

ביסטרו צרפתית כשרה המשלבת ניחוחות אסייתיים אקזוטיים עם מטעמי סושי של השף רונן כהן והכל נוכח נוף הים. בר עשיר ומקצועי. עיצוב ואוכל ללא שינוי משמעותי כבר שנים רבות.

א'-ו' 12:30-16:30, 18:00-22:30. עסקיות א,-ו' 12:30-16:30, 69 ₪ (כולל חניה במלון)

הירקון 145, מלון קראון פלאזה, תל אביב.  03-5201169

פטרוזיליה

בלב אזור העסקים והבלוי, האופציה הזולה לצעירים חובשי כיפות סרוגות כבילוי קולינרי קל. גריל פחמים בשיטת המטבח הפתוח.

א'-ה' 11-19 ואחרי כן לאירועים בלבד. מחיר לסועד 50 ₪. עסקית א'-ה' 11-19, ראשונה, עיקרית ושתייה 47-52 ₪. שדרות רוטשילד 47 תל אביב. 03-5162468

לה רולה ג'פה

קלאסיקה צרפתית כשרה בבניין יפואי בסגנון בריטי משנות ה-30, קיימת כבר 17 שנה. בשרים ודגים בסגנון צרפתי, מסעדות כשרות כאלו ניתן למצוא גם בפריז.

א'-ה' 19-23, מוצ"ש עד 23. מחיר 130-180 ₪.  בת עמי 7, מדרחוב תיאטרון נגה. 03-6810637

שנגרילה

אוריינטלית תאילנדית כשרה. מוסד שהחל כטרנדי גם בקרב חילונים ועובד על לקוחות מסורתיים ודתיים בלבד כנראה בשל חוסר רענון קולינרי.

א'-ה' 19-24, 12:30-16, שישי 12:30-16. חצי שעה מצאת השבת עד 24. עסקית א'-ו', 12:30-16:30, ראשונה, עיקרית וקינוח 55 ₪. הירקון 105 תל אביב. 03-5238913

SHIZEN יפאס בר

בר-מסעדה בתוך מלון הספא וסגנון החיים. השף קולין גילון, מביא טפאסים בסגנון יפני, עם טאצ' ים תיכוני. מנות קטנות ואישיות, כלים מעוצבים ושונים, מלצרים בלבוש מיוחד.

פתוח מ-7 בבוקר עד אחרון הלקוחות. עסקית 79 ₪, בשעות 13-17, כוללת מנה ראשונה, עיקרית ושתייה קלה.

על חוף ימה של הרצליה פיתוח בתוך מלון דניאל רמת ים 60 הרצליה פיתוח 9528211-09

 

 

 

התפרסם ב-TimeOut Tel Aviv, גליון 200, 31/8/06

 

 

 

מודעות פרסומת

תגובה אחת בנושא “הקשר הכשר”

  1. על כל היבטיו.
    כמה מצער שבמדינת היהודים צריך להסתיר את עובדת היות העסק כשר.
    יש גם בתי-קפה שטוענים שהם סגורים בשבת כדי לנוח, אבל הם בעצם כשרים וחוששים לפרסם בגלל חרם חילוני.
    תופעה מבישה שקיימת רק בבועה של המרכז. אם זה היה קורה בחו"ל – הרי היינו נזעקים וטוענים שזו אנטישמיות במיטבה.
    נקווה שהמסעדות שמנית תשרודנה ונוכל להינות מהן עוד שנים רבות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s