לחם ועבודה יפה

 

 

נתחיל בתזכורת לאייקונים היסטורים:

 

 

 

זוכרים את המנורה מפחיות מרק קמפבל'ס האמריקאי Canned Light, שעיצב פסל גופי התאורה הגרמני אינגו מאורר?

 

 

בשנות השבעים יצר הארכיטקט והמעצב האמריקאי ג'ורג' נלסון את ספת המרשמלו המפורסמת, עתירת כריות בצורת סוכריות מרשמלו צבעוניות.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

השנה יצרו האחים קמפנה הברזילאים את כסא הסושי שלהם, שהמושב שלו עתיר יחידות סושי קטנות וצבעוניות מבדים.

 

 

 

ואילו במולדת הסושי, ביפן, התמקדו דווקא בשוקולד:

 

 

רהיטים ומנורות שוקולד מוצגות בימים אלה במרכז עיצוב הראשון שנפתח מאז ומעולם בטוקיו שביפן, בניהול קבוצת יוצרים שותפים בראשות המעצב Hidetoyo Sasaki. תערוכת הפתיחה עוסקת בשוקולד ו-30 מעצבים מציגים בה מוצרים שונים לבית, עשויים כולם על טהרת השוקולד. המנורה, הכסא, הקולב ואפילו נקודת החשמל שבקיר – אכילים לגמרי ואפילו טעימים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ומכאן לתערוכה שלא רק אפשר, אלא אפילו מומלץ לשתות אותה –

 

 

לאחרונה הוצגה בדרזדן שבגרמניה תערוכה המשלבת שתיית אלכוהול ואומנות בצורה כה מושלמת, שהמבקרים יכולים לשתות את היצירות המוצגות בתערוכה: Hannes Broecker תלה על קירות הגלריה אקווריומים שטוחים מזכוכית עם ברז קטן בקרקעיתם, אותם מילא בקוקטיילים צבעוניים והמבקרים הוזמנו לשתות מכל יצירה, באמצעות כוסות שחולקו להם.

 

 

 

 

עם האוכל בא התאבון ואחרי הדרינק הזה בואו נשלב עיצוב עם טעמממממים 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

המעצב זינו פארק מסיאול שבקוריאה, מנהל כבר שנים דיאלוג בין אוכל ומוצרי עיצוב, כך בסדרת כלי האוכל הארוטיים שלו, שעוצבו בהתאמה לגוף העירום ואפשר לאכול בהם, למשל סושי, ממגש חי פשוק רגליים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

או למשל מנורת בקבוק הקוקה קולה שלו וכמובן שנדליר "ספגטי" שלו, עם בליל חוטי ספגטי אדומים הנישאים במרומי החדר כמו במזלג ענק:

 

 

 

מעצב ישראלי לקח את הרעיון הרבה יותר רחוק ועיצוב מנורה מספגטי אמיתי… ואפילו מכר ספגטי לאיטלקים: למרות שהיא מתאימה לעיצוב איטלקי, היא עוצבה דווקא בידי סטודנטים לתואר שני בעיצוב תעשייתי בבצלאל והוצגה בתערוכה שנערכה ברומא.

 

 

 

 

 

 

ואם כבר הגענו לנקודה הישראלית…

 

 

המעצבת, אמנית וצלמת ענת ספרן המציאה את ה- pitapocket ארנקי פלסטיק בצורת פיתה. "חשבתי שארנק פיתה יכול להיות מתנה מקורית לתיירים שמגיעים לארץ ומחפשים מזכרת לקרובים בחו"ל. רציתי ליצור מוצר שיגרום מרגש ומצחיק, שיתחבר להוויה הישראלית ואכן מסתבר שיש לנו רגשות חזקים לפיתה. בכל עדה ומעמד בארץ אוכלים פיתה. הפיתה-פוקט יצאה לחנויות בראש השנה התגובות היו מצוינות, מצאתי את הפיתה בבלוגים לעיצוב ברשת, בקנדה ובסין, ואני מקבלת פניות מחנויות מכל העולם. בהמשך אני מתכננת להרחיב את הסדרה לליין ארנקים הכולל חצי מנה, פיתה עם זעאתר ולאפה".

 

 

 

 

 

קבוצת העיצוב קומיטי מאנגליה, יצרה סדרת מנורות שולחן ממוט ברזל שעליו "שיפדו" עצמים שונים כמו: ספל קרמיקה, נעל, גרב, כפפה ושאר שמעטס. את שיפוד התאורה הזה הם כינו – איך לא, "מנורות קאבב". להראות לכם שהמאכלים העממיים שלנו יכולים לשמש אור לגויים.

 

 

אמנם אפל מייצרת מחשבים, אבל סוני מייצרת עכברי מחשב בצורת תפוח
 
 

 

 

הבה נתייחס כעת לכלים המעוצבים בהתאמה לאוכל –

 

 

 

 צלחות לאכילת קוויאר שחור וצלחות לשוקולד בעיצוב הצמד הגרמני רב ההמצאה Ich&Kar

 

 
 

תחתית מתוקה לספל שוקו בעיצוב "שוקולה" מישראל

 

ומה יכול להיות מתאים יותר ל-t.v. dinner של סושי מול הטלוויזיה?

 

 

התצוגה השנתית של יצרנית הפסיפס האיטלקית הנודעת ביסאזה, דואגת לעמת את המבקרים באטרקציות מפתיעות משל מעצבים ידועים. לפני שנתיים למשל, עיצב להם מרסל וונדרס מכונית אמריקאית ענקית מפסיפס שלידה הציב פסלי נשים עירומות מפסיפס מוזהב. השנה קיבלו את המשימה "סטודיו ג'וב" הצעיר והרענן מאנגליה והם יצרו תערוכה של כלי אוכל ענקיים מפסיפס, בסגנון עליסה בארץ הפלאות.

 
 
 
 
 
 
 
והנה עוד משהו שאפשר לעשות עם הסכו"ם
 
 
 

ונחתום בנימה סוריאליסטית:

 

אתר נופש ביפן מאפשר לנופשים להשתכשך במי בריכה מחוממת של תה ירוק המוזרם אליה מקנקן תה ענק, או לשחות בבריכת יין אדום, המוזרם אליה מבקבוקי יין ענקיים.

 
 
 
 
 
 
 
 

… ועיר עשוייה מאורז ומגדל בבל מאיטריות. בתיאבון

 
 
 
 

עיר מביצים שנבנתה בסין

 

 

מודעות פרסומת

תגובה אחת בנושא “לחם ועבודה יפה”

  1. מעניין .
    לא אמרו להם שעם אוכל לא משחקים …

סגור לתגובות.